Uitleg laddercompetitie

 

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een officiĆ«le tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. Iedereen met ieder niveau kan meedoen. Iedereen die meespeelt vindt het leuk om te spelen tegen spelers van een ander niveau. 

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de vereniging. 

Er is 1 laddercompetitie namelijk de Dubbelladder

Als de laddercompetitie al is gestart, dan kun je niet meer inschrijven via de website. Je kunt nog wel meedoen, maar je start dan onderaan de ladder. Wil je meedoen aan de laddercompetitie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Voor de dubbelladder heb je minimaal een partner nodig. Dames, heren, gemengd, alles is toegestaan! Wil je graag meedoen aan de dubbelladder, maar heb je geen partner, laat het weten. We proberen dan iemand te vinden die mee wil ladderen.

Voor het starten van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt op rating. De beste in rating start onderaan, de slechtste start bovenaan. Afhankelijk van de lengte van de ladder kun je een aantal mensen boven je uitdagen om een wedstrijd te spelen. Win je, dan neem je de plaats in van degene tegen wie je hebt gespeeld. Uitdagen, uitslagen vastleggen en -bevestigen kun je doen via de website.